Statistici accidente: câți oameni mor în fiecare an în accidente auto

statistici accidente

Peste 3.000 de accidente auto au loc în fiecare zi în întreaga lume. S-a constatat că alcoolul și alte medicamente sunt o cauză care contribuie la până la 22% din accidentele auto de pe autostrăzile și șoselele din întreaga lume. Decesele legate de automobile se situează ca a 11-a cea mai frecventă cauză de deces în special în țările în curs de dezvoltare.

Riscul de a muri în cazul producerii unui accident se dublează prin nepurtarea centurii de siguranță. Accidentele rutiere sunt recunoscute ca o problemă majoră de sănătate publică.

În România se produc zilnic peste 20 de accidente rutiere, unele dintre ele foarte grave, care se soldează de multe ori cu răniți și morți.

Cu o rată de 73,4 decese la 100 000 de persoane, Libia are de departe cea mai mare incidență a accidentelor de mașină dîn lume.

Surprinzător, căldura este una dintre principalele cauzele ale deceselor în rândul copiilor. Doar in SUA, în 2018, 52 de copii au murit în vehicule supraîncălzite. Nu există date oficiale însă putem fi siguri ca într-o mașină cu folie auto aplicată pe geamurile laterale și lunetă, temperatura din interior este mai scazută, ceea ce face ca acest timp de accidente să se diminueze.