Sfaturi utile în achiziționarea corectă a foliei auto

despre folii auto

Cum să alegeți corect o folie pentru autoturismul dvs.

În primul rând alegeți o marcă de renume. O reputație bună trebuie câștigată, iar asta înseamnă că foliile acelui producător au fost utilizate pe scară largă și pentru perioade îndelungate, au fost testate și revizuite. Informații detaliate despre companie și produsele sale trebuie să fie disponibile online pentru toată lumea iar specificațiile tehnice ale diferitele produse ale companiei să fie, de asemenea, ușor de accesat și de comparat.

Noi considerăm că alegerea unei companii cu o reputație internațională bună este primul și cel mai important pas în alegerea foliei  potrivită autoturismului dvs.

Pasul al 2-lea: alegeți montatorul sau distribuitorul foliei

Evitați ofertele prea tentante ca să fie adevărate. De exemplu montajul unei folii de marcă la un preț mult prea mic față de orice altă ofertă de pe piață. Există șanse sa cumpărați folii rebrandate care evident nu au aceiași calitate ca cea originală.

Cea mai bună soluție este să alegeti magazinul sau montatorul care are la vedere logo-ul producatorului si care vă poate dovedi ca este autorizat oficial (cu dovada vizibilă de autorizare) de către producătorii de folii. De asemenea, toate foliile trebuie să fie originale cu numele de marcă clar marcat pe ele.

La final alegeți folia cu cea mai mare rată de respingere a căldurii. Vă explicăm și de ce.

Sunt două indicii comune de respingere a căldurii; IRR (Infrared Rejection) și TSER (Total Solar Energy Rejection). IRR măsoară numai cantitatea de componentă IR (infraroșu) care este respinsă de folie. Deci, dacă o folie are un IR 65%, înseamnă că respinge 65% (dar lasă 35%) IR. Cu toate acestea, IRR nu măsoară cantitatea totală de căldură care este respinsă. Reamintim că toate cele trei componente (UV, VL și IR) ale radiației solare contribuie la încălzire, nu doar la componenta IR.

O măsură mai holistică a respingerii căldurii totale este indicele TSER. Măsoară cât de mult UV, VL și IR sunt respinse de o peliculă. În consecință, un film cu 60% TSER înseamnă că pelicula respinge 60% din căldura totală (contribuit de toate cele trei componente ale radiației solare). Opusul TSER este SHGC (Solar Heat Gain Coefficient). Deci, un film cu 60% TSER este echivalent cu 40% SHGC ceea ce înseamnă că 40% din căldura totală nu este respinsă sau admisă de film.

Evident că dorim un film (folie) cu o valoare TSER ridicată (sau scăzută SHGC) pentru niveluri ridicate de respingere a căldurii. Din păcate, confuziile persistă în rândul multor consumatori care sunt încă ghidați să selecteze folii bazate pe valorile IRR.

În consecință, trebuie să alegem foliile cu valori TSER ridicate (sau echivalent, SHGC). Cereți magazinelor sau montatorilor cât mai multe detalii și ignorați valorile IRR (indiferent de cât de mari pot fi valorile lor), deoarece acestea nu reprezintă nivelul total de respingere a căldurii.


Echipa Crisdetailing este aici oricând aveți nevoie. Suntem parteneri LLumar de peste 5 ani și în acest timp am efectuat sute de montaje cu un feedback pozitiv de 100%. Am încheiat prietenii cu mulți dintre clienții noștri și foarte mulți dintre ei ne-au recomandat la rândul lor.

Ne găsiți în Sectorul 6 pe Bd. Ghencea nr. 134.

Vă așteptăm!