Folia auto: ce este si cum functioneaza

despre foliile de protectie

Folia auto: ce este si cum functioneaza

Foliile de protectie folosite in trecut pentru ferestre erau doar depuneri de vapori de metale de aluminiu sau de argint. Aceste metale au fost eficiente impotriva blocarii caldurii deoarece erau foarte reflexive. Insa aveau un mare neajuns, in sensul ca erau reflectorizante si blocau o mare parte din spectrul luminii vizibile. Aceste filme reflectorizante aveau, de asemenea, un aspect “din folie de tabla” si, prin urmare, erau mai putin placute din punct de vedere estetic.

Foliile de protectie pentru ferestre s-au schimbat rapid. Cele moderne sunt mai usoare, mai durabile si au rate ridicate de respingere a caldurii, dar permit in acelasi timp o vizibilitate ridicata si o reducere a stralucirii.
Scopul cheie al foliilor de protectie, in general folosite pentru ferestre, este reducerea transmiterii radiatiei solare prin sticla fara a afecta vizibilitatea. Cu cat folia ferestrei poate reflecta mai mult radiatia solara, cu atat este mai eficienta.

Foliile auto actuale au inhibitori UV (ultraviolete), deoarece baza poliesterica a foliei poate fi distrus prin UV.

De asemenea, au aproape 100% rata de respingere UV, fiind un dublu avantaj deoarece, prin blocarea razelor UV, folia va dura mai mult iar suprafetele interioare ale masinilor vor fi protejate impotriva radiatiilor si a caldurii.

Producatorii de folie auto pot folosi ingrediente si aditivi diferiti, dar metoda de baza pentru realizarea unei folii de protectie ramane aceeasi. Chiar daca pare ca ar fi realizata dintr-un singur strat, de fapt este compusa din mai multe straturi.

Primul strat este captuseala de protectie.

Desi nu mai este util dupa ce folia a fost aplicata pe masina, stratul de protectie protejeaza stratul adeziv al foliei pentru a asigura ca va adera ferm pe geam.

Urmatorul strat este stratul adeziv, care este protejat de o captuseala.

Acest strat adeziv ajuta la aplicarea foliei pe geam. In functie de producator, unele folii vor adera puternic la sticla, in timp ce altele mai putin. Stratul adeziv este foarte important deoarece foliile de slaba calitate vor aprovoca aparitia de bule, peeling sau valuri la scurt timp dupa instalare.

Pentru a fii siguri ca nu veti avea probleme, noi cei de la Cris Detailing va recomandam sa verificati atent sursa foliei, producatorul si certificatele de garantie a calitatii, indiferent de vechimea si notorietatea atelierului unde decideti sa va montati folia auto. Iar daca locuiti in Militari, Drumul Taberei, Prelungirea Ghencea, Domnesti sau zone adiacente, puteti veni la noi, pe Bulevardul Ghencea 134.

Suntem parteneri LLumar de peste 5 ani si in acest timp am efectuat sute de montaje cu un feedback pozitiv de 100%. Am incheiat prietenii cu multi dintre clientii nostri si foarte multi dintre ei ne-au recomandat la randul lor.


Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne pe Facebook pentru a fii la curent si cu alte informatii despre foliile auto!