Folia auto: ce este si cum functioneaza (partea 2-a)

despre foliile de protectie

Folia auto: ce este si cum functioneaza (partea 2-a)

In acest articol continuam sa va prezentam straturile din care este realizata o folie de protectie. In articolul anterior am detaliat primele 2 straturi ale unei folii auto. Continuam azi cu al 3-lea si al 4-lea strat.

Al treilea strat este realizat din poliester si la randul lui poate cuprinde mai multe straturi. Acest strat este cel mai important deoarece are rolul de a bloca caldura, dar permite totusi vizibilitate suficienta. Acest strat poate contine, de asemenea, diferite adaosuri, cum ar fi metale si coloranti, pentru a imbunatati proprietatile de respingere si caldura a foliei.

Ultimul strat este acoperirea acrilica rezistenta la zgarieturi si este plasata peste stratul de poliester pentru a proteja folia de zgarieturi si rupere. Acest strat ajuta la mentinerea unei vizionari fara distorsiuni si permite sticlei sa arate cat mai natural din interior.

Procesele prin care se fabrica o folie de protectie pot varia. Laminarea are loc atunci cand straturile sunt lipite impreuna cu adeziv. Alte procese de fabricatie sunt metalizarea si vopsirea, unde metalizarea este locul in care un metal este aderat la pelicula de baza din poliester pentru a da foliei proprietati reflectorizante, iar vopsirea este locul in care colorantii sunt amestecati cu pelicula pentru a da foliei nuante variate de transparenta. Foliile metalizate au rate de respingere a caldurii mai mari decat foliile vopsite, cele metalizate au respingre solara mai mare si vor absorbi mai putina caldura decat folia vopsita.

O reputatie bună trebuie castigata. Asta inseamna ca folia/filmul de protectie sa fie utilizat pe scara larga si pe perioade îndelungate.

Alegerea unei folii auto de calitate este primul si cel mai important pas daca va decideti sa utilizati o astfel de folie pe autoturismul dvs.

Pentru a fii siguri ca nu veti avea probleme, noi cei de la Cris Detailing va recomandam sa verificati atent sursa foliei, producatorul si certificatele de garantie a calitatii, indiferent de vechimea si notorietatea atelierului unde decideti sa va montati folia auto. Iar daca locuiti in Militari, Drumul Taberei, Prelungirea Ghencea, Domnesti sau zone adiacente, puteti veni la noi, pe Bulevardul Ghencea 134.

Suntem parteneri LLumar de peste 5 ani si in acest timp am efectuat sute de montaje cu un feedback pozitiv de 100%. Am incheiat prietenii cu multi dintre clientii nostri si foarte multi dintre ei ne-au recomandat la randul lor.