Folia auto – avantaje și omologare

montaj folie auto

Foliile auto au diverse avantaje, de la cele estetice, la protejarea mașinii și chiar a sănătății pasagerilor prin protecția împotriva razelor UV. În plus, o folie calitativă poate crește siguranța în caz de accident și poate avea caracter antifurt.

Trebuie să știi însă că e bine să montezi foliile doar în unități autorizate RAR pentru a evita problemele cu omologarea. În teorie e posibil să achiziționezi și să montezi singur foliile și să le omologhezi ulterior. În practică însă, acest proces poate fi unul greu și costisitor, fără a avea garanția că omologarea va fi aprobată la final. Trebuie să iei în calcul și că la ora actuală există anumite firme care montează folii omologate de către RAR, fără a avea de fapt autorizația să le monteze. Așa că înainte de a alege firma la care mergi, verifică dacă ea are dreptul legal de a aplica folii.

Ce avantaje au foliile auto care să fac să merite mica bătaie de cap cu găsirea unui atelier autorizat? Primul avantaj este vizibil pe timp de vară, când folia ține mașina răcoroasă și ferește totodată plasticul. În caz de accident, folia nu lasă cioburile să se împrăștie, scăzând riscul de rănire al pasagerilor. În plus, foliile cresc intimitatea în interiorul mașinii și o dată cu asta scad șansa de a rămâne fără bunurile uitate în mașină. Tot la capitolul avantaje intră și faptul că folia oferă protecție împotriva luminii puternice, a șoferilor care au faruri orbitoare sau care adoră faza lungă pe timp de noapte chiar și în orașe. Iar asta nu îți oferă doar un confort sporit, dar reduce și riscul de accidente – reflexia orbitoare a luminii îngreunează șofatul și îți poate distrage atenția, folia de protecție reducând foarte mult această problemă.