Detailing Auto profesional

Simpla pronuntie a cuvantului “detailing” ar trebui sa ne duca cu gandul catre un soi de operatiuni desfasurate sub o atentie obsedanta asupra detaliilor oricarui autovehicul. Lasand la o parte faptul ca executand aceasta operatiune cu produse mai mult sau mai putin dubioase, care pot creea un asa zis detailing cu o existenta mai mult decat efemera, o sa ma opresc astazi asupra unor produse a caror existenta se cofunda cu insasi existenta automobilului.

Meguiar’s, un nume a carei aparitie la inceputul secolului trecut, dupa cum scrie chiar si in logo-ul companiei (1901) reprezinta probabil solutia cea mai buna pentru obtinerea unui detailing impecabil. Avand in spate o existenta atat de lunga, este inutil sa specificam veridicitatea produselor furnizate de aceasta companie; in caz contrar piata ar fi facut sa dispara acest nume.

Beneficiind de aceasta experienta, strategia aplicata de aceasta companie in lupta pentru obtinerea unui autovehicul din categoria “first class” din punct de vedere al detailing-ului, a impus gratie unei cercetari minutioase, obtinerea unor produse cu efecte si aplicatii strict pentru fiecare etapa in parte. Astfel, un detailing corect presupune operatiuni care vizeaza atat interiorul cat si exteriorul unui vehicul prin exterior intelegand inclusiv jantele si cauciucurile care de foarte multe ori sunt marginalizate.

Ce impresioneaza la produsele Meguiar’s este ca in conceptia companiei, polish-ul nu reprezinta un produs de curatare a vopselei abraziv sau chimic, ci un amestec de uleiuri care sunt absorbite de vopsea in acelasi mod in care pielea umana ar absorbi o crema hidratanta. Aceste uleiuri creeaza o suprafata cu un luciu profund, cu aspect de ud care pentru o durata de viata mai lunga este obligatoriu sa fie tratata cu ceara speciala.

Fara indoiala ca fiecare dintre noi putem incerca sa ne creeam propriul detailing datorita faptului ca accesul la aceste produse este atat de facil si usor in ziua de astazi, dar niciodata nu vom reusi sa egalam rezultatele unei companii de profil din simplul motiv ca nu avem acei asa-zisi “asi din maneca” ai acestora.