Despre fobii: frica de avion

frica de avion

Ce facem atunci cand vrem să călătorim departe dar ne este frică de avion?

Cei mai mulți dintre noi nu putem renunța la mașinile personale nici măcar pentru o zi. Confortul pe care ți-l oferă autoturismul personal, cu sau fără folie montată pe geamuri 🙂 , rapiditatea cu care poți ajunge dintr-un loc în altul și siguranța pe care o ai când tu deții controlul volanului sunt greu de înlocuit, chiar și când vine vorba de distanțe de mii de kilometri.

Trăim în epoca wanderlust-ului, care definește dorința de a călători și explora lumea. De a ne aventura în necunoscut. Călătorim din ce in ce mai frecvent și mai departe de casă decât în trecut. Iar acest lucru este mai ușor ca oricând.

O fobie comună care ne împiedică să călătorim este fobia de avion, numită și aviofobie. Teama de zbor este foarte des întâlnită (unele studii indică un procent de 40% din populație) și e posibil ca mulți dintre noi să avem un nod în gât când ne urcăm într-un avion. Asta nu înseamnă însă că avem o fobie.

Frica joacă un rol important în supraviețuirea noastră. Ne semnalează situațiile periculoase, cu potențial fatal și ne mobilizează să ne îndepărtăm de ele. Problema este atunci când frica devine irațională, exagerată. Instinctul nostru de supraviețuire se activează în situații care nu sunt cu adevărat periculoase.

Cea mai bună metodă de a scăpa de frici este de a le confrunta. Informeaza-te și mergi în vacanțe oriunde iți dorești, chiar și fără mașină.